Vill du engagera dig i Lalandersläkten?

Föreningen Lalandersläkten har ett stort släktregister och vi söker dig som skulle vilja ta dig an detta och fortsätta förvalta och uppdatera det för föreningen.

Gruvfogden Jacob Mårtensson
Sista Gruvfogden i Huså Johan Petter Lalander.

Det vi söker är en person som tycker om släktforskning och som skulle vilja hjälpa till att uppdatera registret samt ta emot nya uppgifter som kommer in via hemsidan https://lalander.nu/ Det är en viktig uppgift som både nuvarande och kommande släktingar kommer ha glädje av.  

Vi är tacksamma för Karl Mauritzsons fina arbete med att sköta släktregistret  2009 – 2017! 

Historik kring släktregistret

Insamling av uppgifter om denna stora släkt med upprinnelse i Jämtland har pågått  sedan 1930-talet då grosshandlare Per Lalander, den äldre, började utforska vilka  som var hans släktingar. 

2009: Karl Mauritzson tar över släktregistret, tar emot nyheter från släktingarna och skickar ut uppdateringar till släktbokens register. 

2015: Släktingen Thomas Witte i Texas skannade in hela släktboken med registret och skickade den i elektronisk form först till Jacob Lalander och sedan vidare till KM, som sedan redigerade materialet, uppdaterade en hel del. 

2016 gav Karl Mauritzson ut en remissversion av boken och registret som sedan i ytterligare redigerad form lades upp som nu gällande version på hemsidan för Lalandersläkten 2017. Den elektroniska tabellen nu är något modifierad och överensstämmer inte helt med originalversionen i den tryckta boken längre. Bl.a. har släktgrenarna frilagts i sju separata tabeller. 

Det finns mer än 5000 namn i släktregistret och mer än 1000 ortsnamn.

Det program som registret finns i är Disgen och det är gångbart inom släktforskning idag och är inte svårt att lära sig. 

Välkommen att höra av dig till styrelsen berättar vi mer. 

Vi hoppas att just du tycker det här låter spännande och hör av dig!

Vänliga hälsningar 

Styrelsen Föreningen Lalandersläkten

Kontaktuppgifter:

Jacob Lalander, Vice ordförande, jlalander@hotmail.com 

Linda Sävhammar, Sekreterare, lindamarias@yahoo.se 

Robert Hagström, Kassör, hagstrom.robert@yahoo.se