Släkt i Kanada

Nu har jag hittat släkten i Kanada!

”För några månader sedan blev jag kontaktad av en kanadensisk släktforskare som ville ha hjälp med sin jämtlandssläkt. Det fick hon. 

Frågade om hon kunde hjälpa mig med något. I flera år har jag försökt spåra min morfars systrar som emigrerade för över 100 år sedan. Min mor berättade att de fick brev från kusiner med adressen ”Foam Lake, Sask, Kanada” (svenskt uttal med jämtländsk brytning”). De som skrev var barn till Helena Nilsdotter, tabell H 35. 

Jag frågade min släktforskarkollega hur man hittar folk i Kanada och gav henne mina ingångsvärden. Efter ett par veckor fick jag svar: ”Jag har en bekant som har en bekant som bor i Foam Lake, och han känner Emil Wallen. Här har du adress, telefonnummer och e-postadress till Emils son”. Bingo! 

Jag skickade ett ”mejl” till Emils son Darcy och till Emils halvbror Bill och bad om kompletteringar till deras släkttabeller. Det visade sig att jag tog kontakt mitt i vårsådden och mängder av kalvande kor, så det tog tid innan det blev resultat. 

Men nu är det klart! 
Jan Leijd”