Per-Åke Sandström

Det finns nu en fin berättelse om Per-Åke Sandström, barnbarn till Per Lalander. Det är Per-Åkes son Håkan som har samlat tankarna om sin far som Hederstorpare, underbar familjefar, rallyförare, älskad make, sportsman och vänfast kamrat

Per-Åke – sportsmannen

Per-Åke var en person med ett ungt sinne. Håkan minns sin far som en kamrat, det var en kompisrelation de två hade. De hade många ge-mensamma intressen inom olika sportaktiviteter som ut-försåkning på skidor, golf och ishockey. De delade också intresset för bilar. Håkan har fört dessa intressen vidare till sina barn. 

Per-Åke vann det första klubbmästerskapen på Luleå GK 1958. Han och Ulf Tideman är omnämnda som två av grundarna, liksom hans moster och morbror. Hans kusin Per-Olof är den som är klubbens stjärna på olika sätt – hcp, design av klubbmärket, arkitekt bakom Björnens 9-hålsbana. Håkan och hans familj är aktiva golfare och både Martin och Malin har haft fina tävlingsframgångar på svensk nationell nivå för Täby GK. 

Per-Åke – Hederstorpare

Dette och Per-Åke är Heders-torpare. Det finns mycket i gästböckerna i Huså som minner om arbetet där i olika sammanhang. Per-Åke förde arvet vidare efter sin morfar Per och morbror Pelle. Det var han som säkerställde att området öster om torpet röjdes upp, den mark som låg i träda. 
Han arbetade också tillsammans med dåvarande stugfogden och grannarna – Olle och Hildur Grönblad – med dränering och andra större arbeten. Det finns även foton där man ser det som sonen Håkan bidrog med. Håkan var ofta med Dette och Per-Åke som tillbringade många veckor i Huså.