God Jul och Gott Nytt År

Kära Lalandersläktingar,

Vi i styrelsen för Föreningen Lalandersläkten vill passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vi hoppas att ni har haft ett bra 2023 och att ni ser fram emot ett nytt spännande år.

Det har varit ett händelserikt år för föreningen. Vi har fått flera nya medlemmar som vi hälsar hjärtligt välkomna till vår släktgemenskap. Vi har också arbetat hårt med att förbättra och underhålla våra fina stugor i Huså: Fogdegården och Smedstorpet. Vi vill tacka vår ordförande och stugfogde Roland Johansson för hans fantastiska insats med att sköta om stugorna.

Vi vill också tacka Carina Forss som har varit ansvarig för uthyrningen av stugorna under många

år. Hon har nu lämnat över ansvaret till Linda Johansson som är ny som ansvarig för stuguthyrningen.

Vår sekreterare Linda Sävhammar har gjort ett bra jobb med att uppdatera vår hemsidahttps://lalander.nu där ni kan se mer information och bilder på stugorna. Vi hoppas att ni vill hyra stugorna och njuta av den vackra naturen i Huså. Det är ett bra sätt att stödja föreningen och samtidigt ha en trevlig semester.

Vi har också en ny kassör sedan ett år tillbaka: Mona Brink. Hon har tillsammans med Robert Hagström som var vår tidigare kassör hjälpt till att digitalisera vår bokföring och medlemsregister. Det har underlättat arbetet för styrelsen och gjort det enklare för er att betala medlemsavgiften och hyran för stugorna.

På vår hemsida kan ni också läsa mer om vår släkts historia och beställa vår släktbok som är full av intressanta berättelser och bilder. Vi är stolta över vår släkt och vill gärna bevara och sprida kunskapen om vårt ursprung och våra förfäder. Därför söker vi också någon som kan ta hand om vårt släktregister och hålla det uppdaterat. Om du är intresserad av att hjälpa till med detta så hör gärna av dig till oss i styrelsen.

Vi vill också berätta att vi planerar att ha en släktträff i Huså den 3 augusti 2024. Det kommer att bli en rolig dag med olika aktiviteter och möjlighet att träffa andra släktingar. Vi vill gärna veta hur många som är intresserade av att delta så att vi kan planera bättre. Därför ber vi er att skicka in en intresseanmälan till vår sekreterare Linda på lindamarias@yahoo.se senast den 20 januari 2024. Det är inte bindande utan bara för att få en uppskattning av hur många som vill komma.

Vi i styrelsen vill gärna ha era synpunkter och idéer om föreningens framtid. Vad vill ni att vi ska göra mer eller mindre av? Hur kan vi engagera fler medlemmar och locka nya? Hur kan vi bevara och utveckla vår släktkultur? Vi är öppna för alla förslag och uppskattar er feedback. Hör av er till oss via e-post, telefon eller brev. Eller ännu bättre, kom med i styrelsen och var med och påverka direkt. Vi behöver bli fler som vill arbeta för föreningen och se till att den lever vidare.

Vi tackar er för ert stöd och ert intresse för föreningen. Vi hoppas att ni får en fridfull och glädjefylld julhelg och ett lyckosamt nytt år. Vi ser fram emot att höra från er och att träffa er på släktträffen i Huså.

Allt gott önskar

Roland, Jacob, Mona och Linda